Verschillende HakHok leden hebben een mooie website.
Hieronder staan de linken naar deze websites.

Klik op de naam om door te linken

Toot van Dijk Toot vindt het een grote uitdaging om grenzen te verleggen en dàt te doen wat in steen eigenlijk niet mogelijk lijkt te zijn. De menselijke emotie, zijn spiritualiteit, relaties en de natuur in al haar fascinerende facetten vormen haar belangrijkste inspiratiebronnen. Meestal werkt zij abstract of abstraheert ze, waarbij een organische vormentaal de boventoon voert. In haar beeldhouwwerk wordt deze strijd vertaald in grote contrasten: glooiende, organische (groei)vormen naast vlijmscherpe, hoekige lijnen.
Mariek Hemelaar Beelden / Mozaiek / Cursussen
Mariek abstraheert haar figuren en zoekt naar beweging in haar beelden.; “soms zit een steen vol verrassingen en is het een uitdaging voor mij om te luisteren naar de steen”. Mariek laat zich door de steen leiden naar het uiteindelijke resultaat. Zij ziet het als uitdaging om cursisten, te leren kijken of hun ontwerp ook in de steen zit en dit eruit te halen.
Loes van Hoof Deze veelzijdige vrouw laat u deelgenoot zijn van haar ervaringen en activiteiten. Zij is creatief veel bezig met ontwerpen, vormgeving en het combineren van verschillende materialen met steen, bv. met hout, metalen en glas. Wat ze heeft ervaren op dit creatieve pad wil ze doorgeven aan anderen en dat is uitgemond in het organiseren van kleine kunstreisjes en het opzetten van workshops voor beginners en gevorderden aan de hand van door haarzelf geschreven programma’s.
Jan Bakermans Jan Bakermans is actief bezig met Beeldende Kunst. Zijn werk bestaat uit, beelden in natuursteen, figuratieve beelden, composities, portretten in brons en het geven van workshops.
Antoinet van Lieshout Op deze website bent u van harte welkom om de laatste werken te bekijken, die Antoinette van Lieshout de afgelopen jaren met veel passie en plezier heeft gemaakt. Laat gerust een reactie achter! Hartelijk dank voor uw interesse.
Nico Keuning De verstilde droom, beelden in natuursteen en brons.
Dion Kok Elephin
Huub Geenen Abstracte beelden, Dierfiguren en Menselijk figuren
(Voornamelijk torso's, naar de rand van het herkenbare)
Luc Verhaart De beelden die Luc heeft gemaakt en nog wel maakt, komen o.a. van gedachtespinsels die zijn opgetekend in een schetsboek en die in een passende vorm in een steen of stuk hout zijn gehouwen.
Maar ook spontaan naar de vorm van de steen of het hout kan er iets ontstaan. Vormen die hem leuk lijken om eventueel eens te maken, uit te beelden. Er zit voor Luc geen filosofie of diepgaande gedachte achter. De enige leidraad die er achter zit is het citaat: “Alles wat niet op mijn beeld lijkt, laat ik weg”. Dat neemt niet weg dat er op enig moment een filosofie aan het beeld kan worden verbonden. Afgaande op de vorm, b.v. genegenheid, verbondenheid, geborgenheid, saamhorigheid enz.
Riet Mangnus Beelden in klei en beeldhouwwerken.
Somestone Eric, Hans en Frank
Hetty Didden Hetty zoekt naar een persoonlijker belevenis de taal en haar uitdrukkingsvormen. Daarbij gebruikt ze kleur, ruimte, licht, compositie, lijn, vorm, en materie, als middelen om beelden en schilderijen vorm te geven.


Door Hakhokkers getipte websites.

Nationaal Kunstplatform Het Nationaal Kunstplatform publiceert op zijn website en in de nieuwsbrieven actuele informatie over beeldende kunst en (voornamelijk) Nederlandse beeldend kunstenaars. Kunstliefhebbers krijgen zo het hele jaar door nieuws over exposities, kunstveilingen, kunstbeurzen, kunstboeken, galerieroutes, kunstmanifestaties, enzovoorts, enzovoorts.
Karbeel Karbeel Reclame & Publicaties is een grafisch ontwerpbureau / webdesignbureau met een persoonlijke aanpak en aandacht voor de wensen van de klant. Het creatieve en ervaren team draagt zorg voor het gehele ontwerptraject van idee tot eindresultaat.
Veldhoven Kunst in het rond Veldhoven
Kunst in zicht Veel informatie over beeldende kunst beoefening in Nederland.
Hakhok De pagina van het Hakhok.op de site van Kunst in zicht.
Karen André Informatie over komende workshops bij Karen André
Bick Art Supplies Bick Art Supplies Tilburg. Alles voor de beeldhouwer
De Smeltkroes In een prima geoutilleerd atelier kan men bij "de Smeltkroes" aan de slag om vanuit zilver en goud, maar ook vanuit minder kostbare materialen zoals messing, koper en staal de mooiste werkstukken te maken. Voor beginners staan daarbij een drietal uiterst vakbekwame creatieve begeleiders, de leden met raad en daad ter zijde.
Veldhoven Cultuur Marktplaats Cultuureducatie Veldhoven verbindt de vraag van het onderwijs aan het aanbod van de culturele instellingen (zowel de professionele instellingen als het amateurveld) en andersom. Om zodoende de cultuureducatie op een hoger plan te brengen met een vanzelfsprekende plek in het onderwijs. Dit is een initiatief van de Gemeente Veldhoven in samenwerking met de culturele instellingen ondersteund door de provincie Noord-Brabant.
De Eik Inloophuis de Eik is een professionele vrijwilligersorganisatie. Daarmee bedoelen wij dat wij onze dienstverlening organiseren en dat wij willen aansluiten bij de behoeften van bezoekers. Het werk wordt vooral gedaan door vrijwilligers onder begeleiding van twee coördinatoren.
Ivo van der Steen Bij Garden & Stone bent u op het juiste adres voor al uw natuursteenproducten. Natuursteen is een prachtig, onderhoudsarm en duurzaam product wat wij graag voor een breed publiek toegankelijk maken.


Andere interessante websites.

De BBK De BBK is de enige landelijke beroepsvereniging met een uit haar leden gekozen bestuur.
Mária van IerselMária van Iersel, Bergeijk, bronzen beelden, schilderijen, workshops en educatie.
Winkel in AlkmaarWinkel in Alkmaar met beelden uit Afrika. Op de website ook veel informatie over steensoorten.
WorkshopsWorkshops steenbewerken, exposities, stenen.
BeeldhouwsteenBeeldhouwsteen te koop en ruim voorradig. Ook voor uw handgereedschap, sokkels, workshops beeldhouwen kunt u bij ons terecht.
Galerie de BuffelGalerie de Buffel bestaat uit een beeldentuin en een binnengalerie. Beeldhouwstenen en gereedschap, houten en granieten consoles.
Stenen voor beeldhouwenNijmegen: Verkoop van stenen voor beeldhouwen - speksteen albast mergel serpentijn, gereedschap, workshop.
Jan StormsJan Storms beeldhouwer, workshops, stenen en gereedschap, België.
Stenen en ZoStenen en Zo Heeze, workshops, stenen en gereedschap.
Hofmanheide CreatiefHofmanheide Creatief, workshops en activiteiten, B&B.
De beeldhouwshopDe beeldhouwshop is gevestigd in Nationaal Park De Biesbosch in Dordrecht.
Beeldhouwmaterialen-
winkels
Beeldhouwmaterialenwinkels in Scheveningen, Amsterdam, Zutphen en Keulen.
Informatieve websiteInformatieve website over Moderne- en hedendaagse beeldhouwkunst voor zowel kunstenaar als kunstminnaar.
StenenStenen, gereedschappen, materialen, workshops, in Tilburg en Weelde B.
BeeldhouwmaterialenBeeldhouwmaterialen en gereedschap.
Permanente tentoonstelling Permanente tentoonstelling over hedendaagse beeldhouwkunst van torsen & fragmenten.
Diverse landart projectenDiverse landart projecten in Frankrijk en elders.
Lucien van der EerdenLucien van der Eerden, Altaar van de zon, beeldhouwatelier, cursussen, exposities.
’t Oude Slot't Oude Slot en expositieruimte De Verdieping,met verrassende hedendaagse kunst en fotografie.
Piedras del MarPiedras del Mar is een Nederlands/Spaans bedrijf, gespecialiseerd in beeldhouwstenen.
Beeldhouwmaterialen.Beeldhouwmaterialen.
Nuit BlancheNuit Blanche was originally conceived in Paris, France in 2002, in an attempt to bring contemporary art to the masses in public spaces.
Internationale-
natuursteenhandel
Internationale natuursteenhandel voor de bouw, veel informatie over diverse soorten.