Door deelnemers ingezonden onderwerpen:
Teksten onder vermelding van "hakhok inzending" liefst opgemaakt in de
kladblok of word, als email bijlage, inzenden door op te klikken.


Juni 2010: Ingezonden door Loes van Hoof

Klik hierop voor een gesproken promotie filmpje LETS is de afkorting van Locaal Economisch Transactiesysteem. De basis gedachte is dat we dingen voor elkaar over hebben, voor elkaar doen, zonder dat daar direct een betaling in Euro's tegenover staat. Jij doet iets voor mij, ik doe iets voor jou, en we houden allebei onze beurs gesloten.
Als je dat met een groep mensen doet, wordt het, ik doe iets voor iemand uit de groep en iemand uit de groep doet iets voor mij. Naarmate echter de groep groter wordt, wordt het moeilijker om een duidelijk zicht te houden op een faire verdeling van de onderlinge diensten, tussen de leden. Daarom wordt er een puntensysteem ingevoerd.
Door iets voor iemand te doen krijg je punten, en als je iemand een dienst vraagt, geef je die weer punten. Je puntensaldo geeft daarmee aan hoe je bijdrage aan de groep zich verhoudt tot de door jouw ontvangen diensten. Op de website van LETS wordt hierover meer informatie verstrekt en kunt je je aanmelden als lid van LETS Veldhoven.


september 2008: Lia van Moorsel

Op 18 september 2008 hadden we leuk bezoek van de Severinus Stichting.
Klik hierop voor een mooie foto rapportage.

Geplaatst december 2007

Rodin in perspectief

Auguste Rodin (1840 – 1917) was een Franse beeldhouwer die werkte op de grens van oude en nieuwe kunst. We kunnen hem de vader van de moderne beeldhouwkunst noemen omdat hij tegen alle kritiek in zijn eigen weg volgde en uiteindelijk erkenning oogstte met zijn nieuwe, levendige, maar niet heel natuurgetrouwe stijl. Nog altijd kunnen we in Parijs zijn woning bezoeken en daar met eigen ogen de beroemde ‘Kus’ zien, en zijn bronzen beelden zijn in vele collecties in de westerse wereld opgenomen.
Aan de hand van veel dia’s zal de plaats van Rodin in de kunstgeschiedenis verduidelijkt worden. Tevens beantwoorden we vragen als: Wat waren zijn technieken, werkwijze, motieven en ideeën? Hoe ging hij om met tradities, tijdgenoten en leerlingen, met uiteindelijke roem?

Rodin in perspectief    Docent: Rita van den Boogaart

 

Startdatum

Tijdstip

Duur

Prijs

Overige kosten

170

maandag 17 dec. 2007

19.30 – 22.00 uur

1 x 2˝ uur

€ 14,=

 -


Picaso in perspectief nieuw

Pablo Picasso (1881-1973) is wereldberoemd geworden als de schilder die 100 jaar geleden het kubisme uitvond en later zijn figuren heel erg vervormde. Maar hoe kwam hij daarbij? Waarom wordt hij gezien als de vader van de moderne kunst?
In deze workshop volgen we het leven van Picasso aan de hand van veel dia’s. We zullen zien dat hij al heel jong prachtig natuurgetrouw kon schilderen en dat ook later in zijn carričre nog deed. En hoe hij vervolgens steeds weer nieuwe ideeën en technieken ontwikkelde, niet alleen in schilderkunst, maar ook in tekeningen en prenten, in beelden en keramiek.
Picasso was een duizendpoot met veel werkdrift, en heeft een staalkaart van moderne kunst ontwikkeld waardoor vele andere kunstenaars zijn beďnvloed. Leer hem beter kennen want, voor of tegen, niemand kan om Picasso heen.

Picasso in perspectief    Docent: Rita van den Boogaart

 

Startdatum

Tijdstip

Duur

Prijs

Overige kosten

169

maandag 21 jan. 2008

19.30 – 22.00 uur

1 x 2˝ uur

€ 14,=

 -Parasol Veldhoven,
Van Aelstlaan 24
5503 BD Veldhoven
Postbus 2176
5500 BD Veldhoven

www.de-parasol.nl

Tel.: (040) 253 5532
Fax.: (040) 254 3519

oktober 2007: Mart Heesakkers

Beste kunst-vrienden en -bekenden, ik kan jullie het volgende niet onthouden:

Ik neem de vrijheid om jullie te informeren over de mogelijkheid om deel te nemen aan de ongetwijfeld boeiende Cursus HARDOP KIJKEN van Ad De Visser.
Deze cursus is vooral ook bestemd voor mensen zoals jullie die zelf actief met Kunst bezig zijn, en beslaat 10 dinsdag-avonden van 20.00 tot 22.00 uur
Ad De Visser, woonachtig te Heusden, is een veelgevraagd en gekend Docent en Auteur, die volop zijn sporen in de Kunstwereld verdient heeft; kijk naar www.addevisser.nl
De EERSTE cursusavond is AL op Dinsdag 30 oktober !!! en vind plaats in DE KRABBEDANS te Eindhoven; Emmasingel (bij De Witte Dame), kijk op www.krabbedans.nl
Voor een duidelijke beschrijving van de cursus kijk zeker naar www.studiolo.nl
De totale kosten, inclusief boek bedragen Euro 145. Geeft jezelf een mooi sinterklaas/kerst Kado ! Maar je moet dus wel snel zijn.
Cathrien en ik hebben zich ook aangemeld voor deelname en wij zijn er van overtuigd dat wij vanaf het nieuwe jaar 2008 BETER zullen kunnen KIJKEN (niet altijd hardop!)

Wellicht treffen wij een aantal van jullie op de 30 e oktober; KIJKEN we met z´n ALLEN BETER.

Desgewenst bel je mij nog effe, als je nog iets meer wilt weten; 040-2044908

Hartelijke Groeten, Mart Heesakkers, ANNA BELLE te Riethoven