Hakhok Veldhoven

Open atelier "Het HAKHOK" waar je jouw creativiteit op keiharde steen kunt botvieren!
Sinds 2015 kan er ook in hout worden gekapt.

OP HET BUITENTERREIN IS EEN KLEINE BEELDENTUIN ONTSTAAN. IN DE BOSRIJKE OMGEVING KUNT U AL WANDELEND GENIETEN VAN BEELDEN. ALLEN ZIJN UIT DIVERSE SOORTEN NATUURSTEEN GEHOUWEN.

Het HakHok is een open beeldhouwatelier dat in ruim 10 jaar tijd is uitgegroeid tot een levendig beeldhouwcollectief.
Donderdag en vrijdag zijn onze “hakdagen”. Ook op dinsdag- en woensdagavond zijn er beeldhouwers aan het kappen.BEELDHOUWERS MET ENIGE HAKERVARING KUNNEN ZICH AANSLUITEN BIJ ONS COLLECTIEF. GRAAG AANMELDEN VIA HET INFO FORMULIER OF MAAK EEN TELEFONISCHE AFSPRAAK. (06-53836165).

GOED NIEUWS! Voor iedereen die interesse heeft om zich bij Het HakHok aan te sluiten.

De mensen van Het HakHok hebben besloten een nieuwe beeldhouwgroep te starten.
Op woensdag, overdag, van 09.00 tot 18.00 uur, wordt het atelier opengesteld voor mensen met beeldhouwervaring.
Deze groep gaat van start als er voldoende deelnemers zijn.
Ook op donderdag (overdag) en dinsdag- en woensdagavond, zijn er nog enkele werkplekken beschikbaar.

Heb je nog nooit gehakt? Geen probleem. Het spreekwoord: "al doende leert men" gaat zéker op in Het HakHok.
In elke groep zitten zeer ervaren en hulpvaardige beeldhouwers.
Ook Toot kan als vakdocent, je de benodigde basisvaardigheden bijbrengen.
Gereedschap is in eerste instantie niet nodig er is voldoende leengerief voorhanden.
We hebben ook enkele beginners stenen op voorraad.
Na verloop van tijd weet je wat jou het beste ligt en kunnen we gezamenlijk bepalen welke gereedschappen je het beste kunt gaan aanschaffen.

Via het formulier onder Contact Info kunt u uw berichtje achterlaten.

Wie weet, tot binnenkort!Wilt u eens een kijkje komen nemen of wilt u zich aansluiten bij Het HakHok?
Op bovenvermelde “hakdagen” bent u tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom.
Op andere dagen na telefonische afspraak. .

Telefoon: 06-53836165 - Hakhok / Toot van Dijk.
www.hakhok.nl E-mail: beeldhouwen@hakhok.nl
U vindt ons op Locht 129 in Veldhoven. Inrit 127, bosweggetje ingaan tot u “getik” hoort
HAKHOKESSENTIE

Wat ben ik toch een bevoorrecht persoon dat ik zo’n prachtig landgoed mag bewonen! Nog elke dag ben ik dankbaar voor dit erfgoed en geniet er intens van om dit met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen. We leven in roerige tijden maar ik voel dat onze plek voor velen een oase van rust en bezinning is. Creativiteit kan hier tot uitdrukking en bloei komen. Het is mij dan ook een hele eer om iedereen die deel uitmaakt van ons collectief, vanuit onze gezamenlijke interesse, een eigen plaatsje te mogen bieden. Vanuit sociaal cultureel oogpunt zie ik Het HakHok als een plek waar kunstzinnigheid, liefde, vriendschap, tolerantie, harmonie, verdraagzaamheid en spiritualiteit, hand in hand gaan.

Kernwoord: respect.

Respect voor de natuur om ons heen, respect voor elkaar, respect voor mij, respect voor alle spullen die bij ons open atelier horen.

De reden waarom ik deze filosofische beschouwing op de website plaats is een groeiend gevoel van innerlijke onrust. Onrust die zich manifesteert en gevoed wordt door het gevoel dat sommige HakHokkers niet volledig willen participeren in ons collectief. Ik heb het niet over de frequentie waarmee men komt hakken, maar wel over een onverschillige houding in het algemeen en het slecht naleven van de gebruikersvoorwaarden in het bijzonder.

Ik ben iemand die altijd bereid is het goede in anderen en in situaties te zien. Ik vind het enorm belangrijk om iedereen de ruimte te geven. Helaas geef ik daarbij niet altijd even duidelijk mijn eigen grenzen aan en voel dat die soms overschreden worden. Het is mijn droom dat iedereen binnen onze HakHok gemeenschap dit begrijpt en zich in zal zetten voor meer respect en begrip. Daarom een verzoek om de gebruikersvoorwaarden nog eens goed na te lezen en deze uit te voeren.

Toot

De eerste Biënnale van Het HakHok is een groot succes geworden.


Ondanks de slechte weersvoorspellingen wisten zaterdag 9 september 175 bezoekers de weg naar Het HakHok te vinden. Op zondag volgden nog eens een kleine 400 mensen hun voorbeeld, in totaal dus 575.
Ze kwamen van heinde en verre: vanuit Amsterdam tot aan Maastricht en vanuit Nijmegen tot Antwerpen.

Allen hebben kunnen genieten van de schitterend beelden in natuursteen en hout, die de afgelopen 2 jaar door beeldhouwers van Het HakHok gekapt zijn.

“Jammer dat we weer 2 jaar moeten wachten op de volgende HakHok expositie” was een veelgehoorde verzuchting. Complimenten over het zeer hoge niveau, waren niet van de lucht. De 121 geëxposeerde beelden vielen duidelijk in de smaak.

Ook de sfeer bij Het HakHok werd door velen als zeer aangenaam ervaren en we zijn dan ook zeer dankbaar met de aanwas van een aantal nieuwe steenkappers. Ze zijn van harte welkom in diverse groepen.

De beeldentuin lag er ook weer prachtig bij, een groene parel die met veel liefde door 2 van onze eigen beeldhouwers wordt onderhouden. Bart en Sjef, bedankt!

De hakkers van Het HakHok bedanken al hun bezoekers en gaan de komende tijd weer keihard aan de slag met nieuwe beelden voor de volgende Biënnale die in het 2e weekend van september 2019 van start zal gaan.

Binnenkort zal een fotoreportage van deze expositie op onze website www.hakhok.nl te zien zijn.Onder menuoptie "Foto's diverse exposities vanaf 2005" staan de linken naar foto series van de Biënnale 2017 van Het HakHok.